top of page
  • Foto van schrijver 🖍 Nicol

Geef meer weg..

Bijgewerkt op: 28 jan. 2020

Ik ben fan van Kringloopwinkels, het zijn heerlijke openbare verzamelplekken en ik kom er vooral omdat ik het leuk vind om te snuffelen. Want o o, wat zie ik altijd veel leuks. Tegelijk is het een mooie training om niets in huis te halen dat ik niet nodig heb.


Er zijn meer mensen zoals ik, de mede-snuffelaars, en we knikken elkaar bij het schuifelen door de paadjes vriendelijk toe. Zie ik daar herkenning? Ja hoor, we lezen dezelfde twinkeling in elkaars ogen en stiekeme hebberigheid op elkaars gezicht. “Heerlijk hè, even lekker snuffelen..!” En na een verkneukeld giecheltje vervolgen we ieder onze eigen tocht tussen de schatten.


Soms vind ik iets heel bijzonders, een koperen beeldje dat al jaren een wisselend, maar steeds speciaal plekje heeft in mijn huis. Of een riem van een mooi merk voor een enkele euro. Een mand met deksel die dienst kan doen als afsluitbare opbergplek van de vele boeken voor mijn dochter of een mooi potje die een cactus helemaal opfleurt. Ik geniet van die kleine schatten en vind het fijn als ik iets vind dat een bijzonder plekje in mijn huis mag krijgen.


Maar veel vaker is de bezoeker van de Kringloopwinkel een medemens die uit noodzaak voor weinig komt winkelen. Mijn interesse in spullen, hun verleden en toekomst, brachten me ertoe om eens te gaan kijken naar de verhalen achter de mensen die spullen inbrengen en er weer weghalen. Hierover later meer..


Hoe heerlijk en dankbaar het voelt om iets weg te geven en waarom we dat veel meer zouden mogen doen, lijkt me wel duidelijk. Geef meer weg, een mooi motto voor deze decembermaand.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page