top of page
  • Foto van schrijver ๐Ÿ– Nicol

Wat je zegt, ben je zelf..

โ€œWat je zegt, ben je zelf.โ€ En, nog dieper, alles wat je ziet, ben je zelf. We zijn allemaal een: een eenheid, One Unity. Het Universum is wat wij zijn en wij zijn het Universum. Lees dit nog eens en voel het!

Je leven draait niet om jou..maar om de mensen om je heen, dat je hen raakt, en nog belangrijker, hoe je ze raakt. Wat doe jij om het leven een ander beter te maken? Hoe reageer jij in bepaalde situaties? Word je snel boos, grijp je naar sterke woorden of gebruik je misschien geweld als jou geweld word aangedaan? Hoe ga je om met een situatie op het moment dat je de overtuiging hebt dat je er altijd onderdeel van bent, om wat voor situatie het ook gaat? Jij bent de situatie, want alles is een geheel.

Ik zag en zie heel snel wat er gaande is, bij iemand, in situaties of in groepen. Aan lichaamstaal, hoe iemand spreekt of wat er zich voordoet. Maar vooral voel ik de energie. Het is een optelsom van diverse elementen van de persoon zelf en de omgeving om die persoon heen. Ik โ€œweetโ€ wat er speelt en vaak ook waarom.


Steeds meer begin ik te begrijpen dat wat ik zie en voel komt omdat ik er een onderdeel van ben. Alles is een.


Jij bent ik en ik ben jij, er is geen verschil.

De laatste jaren ben ik veel bezig geweest met o.a. terughoudendheid en twijfels over wat ik voelde. Als je als kind raar gevonden word, komt dat je ontwikkeling niet ten goede, laat staan je groei op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Toch bleven de bevestigingen komen, veelal door de reacties op mijn acties. En hoe meer ik me door mezelf te ontwikkelen tegelijk openstelde voor dat wat ik zag en voelde, des te meer groeide het besef dat er geen jij of ik bestaat in de zin van individuen..


Het is onzinnig nog langer te geloven dat wij allen als aparte personen op de aarde rondwandelen. Iedereen heeft een eigen en daarmee tevens gezamenlijk doel in deze Eenheid.


Het word tijd dat we ons daarvoor openstellen, ernaar gaan luisteren en nog belangrijker, dat we ernaar gaan handelen. Het maakt het leven zoveel eenvoudiger.. ๐Ÿ’œ
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page